עו"ד פלילי לשירותך חייג/י 053-9428444

אנחנו זמינים גם עכשיו!

סוכן מדיח - הדחה על ידי סוכן משטרתי והגנה מן הצדק


אחת הנסיבות העובדתיות המקימות הגנה מן הצדק היא מעורבות הרשות במעשה העבירה נושא האישום.בתי המשפט הכירו בצורך בהפעלת סוכנים משטרתיים כאחת משיטות הפעולה במלחמה בפשע.

בע"פ משה מורי נ' מדינת ישראל, קבע בית המשפט:

"הפעלתם של סוכני משטרה סמויים הוכרה זה מכבר בתור כלי נשק הכרחי ולגיטימי במלחמה נגד הפשע החמור בכלל ונגד נגע הסמים בפרט, אולם עם זאת הובהר תמיד, כי יש להציב לאמצעי זה גבולות סבירים. כך נקבע כי אסור שהפעלת הסוכן תשמש פיתוי והדחה, שיש בהם כדי להשחית אדם חף מפשע ולהביא לידי ביצוע עבירות שאחרת לא היו כנראה מבוצעות כלל."

הכלל העולה מהפסיקה הוא כי אל לה למשטרה להצמיד סוכן מדיח לאדם, אלא אם בידיה מידע אמין, המחשיד אותו אדם כמי שנוהג לבצע פשעים חמורים מהסוג העומד לחקירה, והמשטרה משוכנעת כי רק על ידי הפעלת הסוכן ניתן להשיג את הראיות הדרושות להעמדת החשוד לדין.

עוד נקבע כי:

"הדחה על ידי סוכן משטרתי - שבישראל אינה מהווה הגנה הפוטרת מאחריות פלילית אלא עילה להקלה בעונש בלבד - מהווה שידול לדבר עבירה.

הסוכן שותל את רעיון ביצוע העבירה במחשבתו של המודח. בהעדר פעולת ההדחה של הסוכן, העבירה לא היתה מבוצעת על ידי המודח. יחד עם זאת, במקום שהנאשם גמר בליבו לבצע את הפשע עוד טרם כניסתו של 'הסוכן המדיח' לתמונה, והסוכן המשטרתי רק יצר הזמנות נוחה למימוש כוונתו הפלילית של הנאשם, הרי שלא מתקיימת ההדחה..."

ע"פ , יאסין בן עלי דהאר נ' מדינת ישראל.

שאלות ותשובות נוספות בנושא

לעו"ד פלילי חייג/י 053-9428444




Powerd by traffico LTD